פסטה פסטו מושלמת של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 22/04/2018 | 19:09
תקציר המתכון:
מנה מושלמת, מנצחת, מעולה, ללקק ת'אצבעות!!!
מתכון קל שניתן להכין עם רוטב פסטו קנוי או ביתי, בונוס גם צמחונים וגם רגישי גלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.
קטגוריה: פסטה,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 חבילת פסטה (ספגטי מספר 8) או חבילת פסטה ללא גלוטן (חברת ברילה).
-
3 כפות שמן זית.
-
50 גרם חמאה.
-
2 שיני שום כתושות.
-
1 קופסה של רוטב פסטו קנוי (כ-180 גרם) או 3-4 כפות גדושות רוטב פסטו ביתי.
-
1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ"ל).
-
מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
-
1/2 כוס מי מיי בישול הפסטה.
להגשה
-
50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת.
מתכון להכנת רוטב פסטו ביתי
-
חצי כוס צנוברים או חצי כוס פיסטוקים או חצי כוס אגוזי מלך או חצי כוס שקדים מולבנים טחונים
-
2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום ללא הגבעול רק העלים כ-3 חבילות בזיליקום.
-
3-4 שיני שום קלופות.
-
שליש עד חצי כוס שמן זית.
-
רבע כפית מלח.
-
רבע כפית פלפל שחור.
-
שליש כוס גבינת פרמז'ן מגוררת.
-
הכנת הפסטו...
-
להכניס את כל מרכיבי רוטב הפסטו לתוך מעבד מזון חוץ מהשמן הזית ולהתחיל לעבד
-
להוסיף את השמן זית בזרם דק ובאיטיות עד לקבלת ממרח במרקם הרצוי, טועמים ומשפרים תיבול
אופן הכנה
-
תחילה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מזכירה לכם להשאיר 1/2 כוס מי מיי בישול הפסטה
-
הכנת רוטב הפסטה...
-
בסיר רחב שוליים עם מספיק מקום גם לפסטה, נמיס שמן וחמאה על להבה בינונית כ-2 דקות
-
נוסיף את שיני השום ונטגן לעוד דקה נוספת
-
נוסיף את רוטב הפסטו, שמנת, מלח ופלפל שחור ונערבב היטב
-
נוסיף את הפסטה לסיר, נערבב היטב ככה שהרוטב יצפה היטב את כל הפסטה, נוסיף את מי בישול הפסטה, נערבב היטב עד לקבלת רוטב קרמי
-
מסדרים את הפסטה בכלי הגשה יפה, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגוררת ומגישים מיד
-
זהו מוכן!!! קלי קלות ויש לכם אחלה ארוחה בכלום עבודה
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה