קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
אופן ההכנה:
מניחים את העדשים בקערה ומציפים בשפע מים רותחים. משהים ל-30 דקות ומסננים.
מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר מעל להבה גבוהה. מטגנים את הבצלים הקצוצים 5-10 דקות תוך כדי ערבוב, להזהבה עמוקה.
מוסיפים לסיר אורז ואת העדשים המסוננות ומערבבים היטב. מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים.
מסירים מהאש ומשהים במכסה סגור 10 דקות נוספות. מגישים חם