לןגן

גלית חזה חוף במילית בטטה על מצע פילפלים

מאת: ציפורה דרור, פורסם: 21/04/2018 | 16:19
גלית חזה חוף במילית בטטה על מצע פילפלים

תקציר המתכון: מנה יפיפיה וטעימה מאוד

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המלית:

  2. 1

  3. מטגנים את הבצל הסגול

  4. והשום בשמן זית.

  5. 2

  6. סוחטים היטב את הנוזלים מהבטטה כדי שלא תהיה רכרוכית.

  7. 3

  8. מוסיפים למחבת את הבטטה והקינמון.

  9. 4

  10. אחרי ההזהבה מוסיפים סילאן, מלח ופלפל ומערבבים. משאירים להתקרר.

  11. העוף:

  12. 1

  13. עושים כיס בחזה עוף נקי משומן, וממלאים בתערובת הקרה.

  14. 2

  15. מגלגלים על ניילון נצמד למעין רול וקושרים.

  16. 3

  17. מרתיחים מים בסיר, וכדי לחסוך בטיגון מבשלים את העוף עד שנהיה לבן בערך 5 דק'.

  18. 4

  19. כשהעוף המבושל מתקרר טובלים בקמח, ביצה ופירורי פנקו, ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.

  20. 5

  21. מרססים ספריי שמן ומכניסים לתנור על 180 מעלות עד השחמה.

  22. 6

  23. חותכים את הגזר, הקולרבי, הפלפלים והגמבה לג'וליאנים, מקפיצים עם

  24. שמן זית ושום, ומסדרים על הצלחת.

  25. 7

  26. חותכים את העוף, ומניחים על מצע הירקות.