לןגן

שמרים שוקולד/פרג-דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 16/04/2018 | 08:30
שמרים שוקולד/פרג-דורית כהן

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערת המקסר נלוש לפחות 8 דקות את כל מרכיבי הבצק, במידה ומרגיש לכן שחסר עוד מים ניתן להוסיף בטפטוף לאט לאט עד שנרגיש שהבצק נוח , אחיד ולא דביק.

  2. נתפיח את הבצק לפחות שעה וחצי .

  3. למילוי הפרג ניתן לבשל על אש נמוכה את כל מרכיבי המלית עד לספיגת הנוזלים בפרג. נקרר את המלית .

  4. למלית השוקולד נערבב את כל מרכיבי המלית טוב טוב

  5. עד לקבלת מראה אחיד.

  6. לאחר שהבצק תפח,

  7. נחלק לשישה כדורים,

  8. נרדד כל כדור נמרח מהמלית ונגלגל לכמה שיותר גלגולים כך הבצק יהיה דק יותר ותהיה יותר מלית .

  9. נבריג כל שני נקניקים שגלגלנו לצורת בורג,

  10. או כל צורה אחרת שתירצו.

  11. אחרי שהנחנו את הרולדות בתבנית, נתפיח אותן לפחות עוד 40 דקות,

  12. נמרח בביצה ונאפה בחום של 180 מעלות עד להזהבה .

  13. ניתן להקפיא את העוגות,

  14. להפשיר לפני אכילה ,

  15. עדיף שלא לחמם .

  16. בתאבון ובהצלחה 🌹