לןגן

מאפה מלוואח עם תפו"א ופטריות

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 16/04/2018 | 07:46
מאפה מלוואח עם תפו"א ופטריות

תקציר המתכון: בקלי קלות וטעים טעים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נרתיח 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות עם חצי כפית כורכום ,לאחר ריכוך נשאיר מעט ממיי הבישול,נמעך ונתבל במלח,פלפל שחור גרוס מעט בהרט או אגוז מוסקט וכפית פטרוזיליה יבשה .

  2. במחבת נטגן בצל קצוץ קטן עד להזהבה,נוסיף חצי כפית כורכום,פטריות קצוציות ,חצי כפית בהרט,מלח ופלפל שחור גרוס ונפזר מעט פטרוזליה יבשה ,נערבב היטב בישול של 10 דקות בערך

  3. נקמח משטח עבודה ,נרדד מלוואח לפתוח לעיגול גדול

  4. נניח אותו על נייר אפיה בתבנית ,נמלא במרכז תחילה במחית התפו"א ועליו נניח מלית מהפטריות

  5. נכין רשת מבצק מלוואח ,נרדד על משטח מקומח נחרוץ פסים עם סכין או גלגלת פיצה כמו בתמונה ,נפתח את הבצק ליצירת הרשת , נניח את הרשת על המלוואח הממולא ונהדק בצדדים (את הרשת ניתן לחתוך לשניים וזה יספיק לשני מנות כלומר כל רשת לחצות לשניים)

  6. נמרח ביצה ושומשום

  7. נאפה בחום 200 מעלות עד להזהבה