לןגן

לביבות ב-3 סגנונות

מאת: קרן חביב, פורסם: 15/04/2018 | 08:30
לביבות ב-3 סגנונות

תקציר המתכון: מתאים לחנוכה

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקלאסי: מגרדים את תפוח האדמה והבצל, לסחוט היטב את הנוזלים (להשאיר בקערה נפרדת, לא לזרוק) להוסיף את התיבול ,הקמח והביצים לבלילה. להוסיף 2 כפות מהנוזל (יש בפנים עמילן שצריך) לערבב היטב וליצור לביבה (להשטיח מעט עם היד) לטגן משני הצדדים עד להזהבה.

  2. לבטטה:

  3. לבטטה:מגרדים את הבטטה, הבצל והגזר, לסחוט היטב את הנוזלים (להשאיר בקערה נפרדת, לא לזרוק) להוסיף את התיבול ,הקמח והביצים לבלילה. להוסיף 2 כפות מהנוזל (יש בפנים עמילן שצריך) לערבב היטב וליצור לביבה (להשטיח מעט עם היד) לטגן משני הצדדים עד להזהבה

  4. לביבת בריאות:מגרדים את תפוח האדמה, הבטטה, הבצל והגזר, לסחוט היטב את הנוזלים (להשאיר בקערה נפרדת, לא לזרוק) להוסיף את התיבול, הביצים והקוואקר לבלילה. להוסיף 2 כפות מהנוזל (יש בפנים עמילן שצריך) לערבב היטב . להניח בתבנית מרופדת ומשומנת בתרסיס שמן את הלביבה נאפה בתנור בחום של 200 מע' כעשרים דקות. לאחר 10 דקות נרסס שוב את הלביבות (לקבלת קריספיות).