תקציר המתכון: מתכון בסיסי לסטייק אנטריקוט עסיסי
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
1.מניחים את המחבת על הכיריים ומחממים על להבה גבוהה 4-3 דקות. יוצקים מעט (בערך כפית) שמן ומחממים עוד דקה. מניחים את נתח הבשר על צלחת או קרש חיתוך ומפזרים מעט פלפל שחור גרוס, משני צדיו. יוצקים על הבשר 2-1 כפיות שמן זית ומורחים משני הצדדים. נתח מצוין לסטייק: סינטה מניחים את נתח הבשר במחבת החמה. לאחר כ־2 דקות מרימים את הסטייק בעזרת המלקחיים, מזיזים אותו על המחבת ומסובבים קצת. הופכים את הסטייק בהתאם למשך הצלייה הרצוי (ראו בהמשך), צולים את צדו השני ומעבירים לצלחת הגשה. זורים מעט מלח גס על הסטייק ומניחים לו ל־3-2 דקות, עד שהבשר "נרגע". מגישים מיד
לדרגת מדיום־וול: צולים כ־8-6 דקות – הופכים כשנוזלי הבשר עולים ונראים על פני הסטייק, וצולים דקה יותר מאשר לדרגת מדיום.
בהצלחה ובתיאבון