לןגן

חצילים עם מבשר ברוטב עגבניות

מאת: ליהי א, פורסם: 08/04/2018 | 18:35
חצילים עם מבשר ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: מנה ראשונה (או עיקרית) אהובה על כולם.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. לפרוס את החצילים על מגבת/מגבת נייר, לפזר מעל מלח להוצאת הנוזלים.

  2. לתת להם כחצי שעה

  3. בסיר עם מעט שמן לטגן את הבצל עם קצת מלח עד שקוף.

  4. לערבב את הבשר עם התבלינים והביצה היטב.

  5. לספוג את הנוזלים מהחצילים ולייבש.

  6. לחמם שמן במחבת לחום בינוני-גבוה, מעט יותר כי חצילים סופגים שמן.

  7. לקחת מעט מהבשר, משהו כמו גודל פינג פונג, ו"למרוח" על החציל רק בצד אחד כדי שיכסה את כל השטח.

  8. לטגן בהתחלה על הצד של הבשר, אחרי כ 2 דק להפוך, אחרי שצבע הבשר ישתנה. לטגן על הצד השני כ2 דקות עד שהחציל נראה קצת מטוגן. להרים עם כף מחוררת, לוודא שיורד כמה שיותר שמן חזרה למחבת ולהניח את החציל עם הבשר כלפי מעלה בסיר.

  9. לחזור על הפעולה עם כת החיילים ולסדרם בסיר אחד על השני בשכבות.

  10. לרוטב: לערבב הכל במים ולשפוך על החצילים בסיר עד לכיסוי ועוד קצת. להביא לרתיחה, להנמיך אש, להמשיך לבשל על אש בינונית נמוכה שהתבשיל יבעבע. לבשל כשעה.

  11. בתאבון!!