לןגן

עוגת שמרים שוקולד

מאת: לילך טייב, פורסם: 08/04/2018 | 09:21
עוגת שמרים שוקולד

תקציר המתכון: עוגת שמרים מבצק מעלף!!! וכל מילה נוספת מיותרת!!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למלית השוקלד

לסירופ סוכר

אופן הכנה

  1. שמים בקערה גדולה קמח, שמרים, מוסיפים את הביצים, הסוכר וניל והסוכר. מתחילים לערבב ומוסיפים חמאה ושמן. לבסוף מוסיפים מים ומלח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מתפיחים כחצי שעה.

  2. למלית השוקולד: מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית, לא כולל השוקולד צ'יפס, לקבלת ממרח אחיד.

  3. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים. מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני, מורחים רבע מכמות ממרח הקקאו על עלה הבצק ומפזרים מעל רבע מכמות השוקולד צ'יפס. מגלגלים לרולדה ומהדקים. עושים את אותו התהליך אם שאר כדורי הבצק.

  4. לוקחים 2 רולדות וקולעים מהם צמת בורג, מניחים בתוך תבנית אינגלישקייק משומנת. לבסוף מתקבלות 4 עוגות. מתפיחים כחצי שעה. ולבנתיים מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

  5. מורחים את העוגות בביצה ואופים בתנור במשך כחצי שעה.

  6. בזמן שהעוגות בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים יחד את הסוכר עם המים למשך כ-5 דקות. מסירים מהאש.

  7. כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים עליהם סירופ סוכר בנדיבות.

  8. אפשר לפזר מעליהן סוכריות חומות לקישוט.