קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה
קולים 4 חצילים בתנור או בכיריים , לסנן אותם 1/4 שעה עד שהנוזלים יוצאים מהם לגמרי .
לקצוץ את המלית של החצילים גס ולהניח בקערה .
לחמם במחבת חמה 1/4 כוס שמן זית להוסיף 2 שיני שום , פלפל שחור , מלח , פלפל חריף קצוץ דק , תימין ולערבב 3 דק'.
להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהבשר משחים .
לשים את כל התערובת בקערה , להוסיף את החצילים ואת הפטרוזליה הקצוצה .
בקערה נפרדת להכין מרק צח ( מרק עוף, עם מים חמים שהרתחנו על הגז )
להוסיף לקערה עם המרק 1/2 כוס שמן זית וביצים .
לוקחים את יריעות הבצק פילו ומורחים אותם בשמן זית.
מניחים 2 יריעות מרוחות בשמן על תבנית בינונית משומנת .
לוקחים 4 יריעות מרוחות בשמן וקורעים אותם לחתיכות גדולות , טובלים את החתיכות בקערת נוזלים ומניחים בתבנית בצורה מקומטת כדי לייצר נפח למאפה .
שופכים את הבשר בצורה אחידה על התבנית .
לכסות את הבשר ב-2 יריעות בצק .
שופכים את כל תערובת הנוזל שנשאר בקערה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך שעה וחצי .