לןגן

מאפה חצילים עם בשר

מאת: מיטל גרא, פורסם: 05/04/2018 | 02:13

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. קולים 4 חצילים בתנור או בכיריים , לסנן אותם 1/4 שעה עד שהנוזלים יוצאים מהם לגמרי .

  2. לקצוץ את המלית של החצילים גס ולהניח בקערה .

  3. לחמם במחבת חמה 1/4 כוס שמן זית להוסיף 2 שיני שום , פלפל שחור , מלח , פלפל חריף קצוץ דק , תימין ולערבב 3 דק'.

  4. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהבשר משחים .

  5. לשים את כל התערובת בקערה , להוסיף את החצילים ואת הפטרוזליה הקצוצה .

  6. בקערה נפרדת להכין מרק צח ( מרק עוף, עם מים חמים שהרתחנו על הגז )

  7. להוסיף לקערה עם המרק 1/2 כוס שמן זית וביצים .

  8. לוקחים את יריעות הבצק פילו ומורחים אותם בשמן זית.

  9. מניחים 2 יריעות מרוחות בשמן על תבנית בינונית משומנת .

  10. לוקחים 4 יריעות מרוחות בשמן וקורעים אותם לחתיכות גדולות , טובלים את החתיכות בקערת נוזלים ומניחים בתבנית בצורה מקומטת כדי לייצר נפח למאפה .

  11. שופכים את הבשר בצורה אחידה על התבנית .

  12. לכסות את הבשר ב-2 יריעות בצק .

  13. שופכים את כל תערובת הנוזל שנשאר בקערה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות למשך שעה וחצי .