תקציר המתכון: יאמי!!! קציצות טעימות, נזללות שאפשר להכינם גם בפסח.
קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
בקערה שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה להטמעת טעמים ולהתייצבות
יצירת הקציצות... מגלגלים קציצות בגודל שאוהבים בידיים משומנות מעט, מחכים כמה דקות עד שיגיעו לטמפ' החדר
מחממים שמן חצי עמוק לטיגון במחבת, מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מעבירים לצלחת שמעליה נייר סופג ומגישים מיד
אם רוצים להכין רוטב לקציצות הטונה יש להתחיל בהכנתו... מחממים את השמן בסיר רחב שוליים עם מכסה (סיר סוטאז'), מטגנים יחד את השום, העגבניות, והפלפל החריף
בקערה קטנה מערבבים את את כל מרכיבי הרוטב היטב, יוצקים לתוך, מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים, הכוסברה הקצוצה והמים מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 20 דקות
טיפים..
ממליצה ללוש בידיים משומנות מעט את תערובת הקציצות, ככה הם יתאחדו ויתחברו יותר טוב
חשוב לקרר את התערובת במקרר גם להטמעת הטעם ולהתייצבות התערובת
גלגלו את הקציצות בידיים משומנות קלות, ככה לא תצטרכו להרטיב את הידיים מדי פעם
בזמן הטיגון השמן חייב להיות חצי עמוק, חם מאוד, אחרת הקציצות יספגו המון שמן ולא ישחימו יפה
הקפידו שהקציצות יהיו בגודל אחיד (העזרו לגודל אחיד בכף גלידה) ובטמפ' החדר לפני שמכניסים לשמן החם, קציצה קרה מורידה את הטמפ' ואז במקום טיגון הקציצה, הקציצה סתם מתבשלת בשמן
ממליצה לטגן קציצה אחת, לטעום (זהירות חם) אם צריך לשפר ולתקן תיבול זה הזמן ואז לטגן את כל הכמות
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה