תקציר המתכון: ממש כמו פיצה אמתית אבל כשל"פ, ולא תאימינו, לא השתמשתי בכלל בקמחים, הפיצה היא מקמח תפו"א וביצים, ללא כל השהייה, קלה ומהירה להכנה! מתכון מעלף נטול גלוטן, ללקק ת'צבעות... רוצו להכין!!!
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור ל-180 מעלות
מקציפים ביצים עם מלח וסוכר במשך כ-5 דקות עד לקבלת מקצפת תפוחה.
מזליפים את השמן בזרם דק ואיטי תוך כדי הקצפה.
בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים היבשים: קמח תפו"א, סודה לשתייה, ואבקת אפייה.
כשנוצרת קציפה יפה מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והחלב.
משמנים תבנית ויוצקים לתוכה את העיסה שהתקבלה, אופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך 10 דקות.
לבינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לרוטב.
מוציאים את התבנית לאחר 10 דקות ומורחים את הרוטב מעל הבצק החצי אפוי, מפזרים את הגבינה באופן שווה, מוסיפים זיתים וכל תוספת אחרת שאוהבים, מכניסים שוב לתנור וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.
תהנו, ובאהבה לילך:)