לןגן

לחמניות כשרות לפסח מטריפות!

מאת: לילך טייב, פורסם: 02/04/2018 | 14:00
לחמניות כשרות לפסח מטריפות!

תקציר המתכון: לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה, טעימות בטירוף! מומלץ להכפיל כמויות כי הן פשוט נחטפות!

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

  2. מערבבים בקערה את קמח המצה עם אבקת האפייה.

  3. מרתיחים בתוך סיר קטן את המים, השמן, המלח והסוכר, עד שהמים מבעבעים.

  4. מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח, מערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר, מעבירים לקערה ומצננים היטב.

  5. מוסיפים את הביצים בהדרגה, בכל פעם ביצה אחת, מערבבים במהירות, בעזרת כף או מיקסר ידני, עד לקבלת תערובת אחידה.

  6. מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים בגודל אגרוף היד (כ-4 ס"מ), ומניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

  7. אופים בחום גבוהה-בינוני של 200 מעלות במשך 10 דקות, מורידים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ-30 דקות, עד שהלחמניות משחימות ומקבלות צבע חום זהוב יפה.