לןגן

פתות מצות וביצים -נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 02/04/2018 | 07:43
פתות מצות וביצים -נורית ג.

תקציר המתכון: פתות מצות עשיר וטעים עסיסי ונפלא! מתכון של אמא ז״ל, לזכרה

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר לשים המים, חמאה, מלח. להביא לרתיחה.

  2. בינתיים בקערית לטרוף 4 ביצים. בקערה אחרת לשבור המצות. לא קטנות מידי

  3. כשהמים מתחילים לרתוח..להנמיך האש. להוסיף הביצים לערבב ומיד להוסיף המצות בשלבים.

  4. לא הכל ביחד (אולי לא צריך הכל.. אולי צריך יותר. לבדוק תוך כדי הכנה)

  5. המסה צריכה להיות נוזלית ורכה, לא יבשה. (אחר כך מתייצבת. אבל טעימה כשהיא רכה)

  6. לטעום ואם צריך להוסיף מלח.. או טיפה מים, הכל בהתאם. להשאיר טיפה על הגז עם מכסה.

  7. *אפשר לגיוון להוסיף גבינה צהובה מגורדת

  8. ** בשבת אמא היתה מכניסה את זה לתנור כל הלילה, מעדן!

  9. *** אני אוהבת להוסיף במנה שלי, חילבה והמון לימוןןןן .

  10. טעיםםםםם.

  11. תודה אמא יקרה!