קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
בסיר עמוק נסדר לפי הסדר: בצל, עגבניות, בשר כבש (קודם את הנתחים עם העצם והשומן), מתבלים בתערובת התבלינים. סוגרים את המכסה ועל להבה בינונית גדולה מבשלים כ 40 דק׳ ( אם רוצים יותר רוטב 2 כפות רסק עם כוס מים רותחים).
את התפוח״א לקלף ולחצות לאורך ואז ל1/4 (כמו סירות)
לטגן בשמן עמוק חם עד להזהבה, (כל פעם כמות קטנה של תפוח״א).בשלב הזה התפוח״א עדיין לא בשלים כמו צ׳פס, הם מוזהבים מבחוץ.
את תפוח״א מוסיפים לתבשיל ולא מערבבים מנמיכים את הלהבה ומאדים בערך 15-20 דק׳ עד שהם מוכנים.
מגישים בצלחת גדולה הגשה מרכזית על מצה של מצות שבורות עם הרבה רוטב