לןגן

מצות מגולגלות בתפו"א ובצים

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 01/04/2018 | 03:48
מצות מגולגלות בתפו"א ובצים

תקציר המתכון: הבורקס של פסח 😂

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נרתיח את התפוחי אדמה עם חצי כפית כורכום נסנן ונמעך לפירה

  2. נגרד את הבצים הקשות במגרדת נוסיף את שאר התבלינים ונערבב

  3. למצות רטובות !

  4. להכניס לתוך קערה גדולה 10 מצות למלא מים עד לכיסוי ...להשהות כ 2 דקות ...להוציא להניח על מגבת מטבח ולכסות היטב

  5. בזמן שמתבלים את המלית המצות מתרככות היטב !

  6. לקחת 5 מצות לחצות לשניים עם סכין בעדינות

  7. למלא בקצה המצה ולגלגל כמו רולדה ...ניתן להכין צורות שונות למשל משולש

  8. כעת נטבול את המצה המגולגלת בביצה ( ניתן לטבול בשומשום או בפירורית קמח מצה מוזהבת) נטגן בחצי שמן עמוק !! כאשר הסגירה של המצה היא כלפי מטה בטיגון ! כך זה לא נפתח בטיגון !

  9. לטגן כדקה מכל צד עד להזהבה יפה בהצלחה