תקציר המתכון: לחמניות נהדרות, נפלאות, טעימות שכייף לזלול לא רק בפסח... נחטפות ישר מהתנור, מתכון מהיר, פשוט, קל אז... למה שלא תכינו לעצמיכם?
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור ל-200 מעלות
בקערה מערבבים היטב את הקמח מצה עם אבקת האפייה
בסיר שמים את המים, השמן, המלח, הסוכר ומביאים לרתיחה (עד שהמים מבעבעים)
מכבים את האש ומוסיפים מיד ובבת אחת את הקמח מצה ומערבבים במהירות עד שהתערובת נפרדת מדפנות הסיר (מתקבל בצק דביק), מעבירים לקערה ומקררים מעט
מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת), מערבבים במהירות (בעזרת כף או מיקסר ידני) עד לקבלת תערובת אחידה
מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-4-5 ס"מ ומניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל כל כדור שומשום / קצח / פרג, מה שאוהבים
מכניסים למרכז התנור ואופים כאמור בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות, לאחר 10 דקות מורידים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות 30-40 דקות נוספות עד שהלחמניות זהובות מבחוץ, יבשות מבפנים וקלות
מקררים לטמפרטורת החדר ומגישים או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר
טיפ ...
חשוב לחמם את התנור לפחות 10 דקות לפני האפייה ואין לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה!!!
זהו מוכן! כדאי נסו מתכון קל להכנה, מתכון שהילדים מאוד אוהבים וגם המבוגרים
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה