קציצות פולים ואפונה
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 30/03/2018 | 03:38
תקציר המתכון:
מריחים את פסח דרך הסיר 😂
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מרכיבים לקציצות מאת אילנית בניזרי
-
חצי קילו בשר בקר טחון
-
בצל מגורד
-
חופן כוסברה או פטרוזליה קצוצים
-
2 כפות קמח מצה
-
2 כפות סודה מבקבוק!
-
2 כפות שמן
-
מלח, כפית פפריקה,רבע כפית פלפל שחור, כפית בהרט קציצות או ראס אל חנות
-
לערבב היטב ולהניח בצד עד להכנת הרוטב
-
מרכיבים לרוטב
-
חצי שקית פולים קפואים או כוס פולים טריים
-
חצי שקית אפונה קפואה
-
5 עלי סלרי
-
כף כוסברה קצוצה
-
גמבה חתוכה לרצועות
-
בצל קצוץ
-
רבע כוס שמן
-
2 כוסות מים רותחים
-
כף אבקת מרק עוף
-
כפית כורכום
-
כפית פפריקה
-
רבע כפית פלפל לבן
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
-
להזהיב את הבצל בשמן
-
להוסיף את הכורכום והפפריקה ולערבב
-
נוסיף את הגמבה נטגן דקה
-
כעת נוסיף את הפולים,אפונה, כוסברה,עלי סלרי מים ושאר התבלינים
-
ברגע שהרוטב מבעבע נגלגל קציצות לסיר
-
נבשל להבה בינונית 35 דקות, מידי פעם נשקה עם כף מהרוטב לקציצות.
-
נפתח מכסה נבשל ללא מכסה לעוד 5 דקות.
-
סה"כ זמן בישול 40 דקות ❤