לןגן

לחמניות מקמח מצה

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 27/03/2018 | 12:09
לחמניות מקמח מצה

תקציר המתכון: בלחיצה על התמונה מופיע המתכון חג שמח

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה

  2. בסיר קטן על הגז נשים את המים השמן מלח וסוכר נרתיח עד לביעבוע ונוריד מהגז

  3. כעת נוסיף את הקמח מצה נערבב בכף מעץ ..

  4. נעביר את העיסה למיקסר עם וו בצורת K נערבל עד שמתקרר ואז נכניס ביצה אחרי ביצה עד שנבלעות אחת אחת .

  5. נרטיב ידיים או נשמן נגלגל לצורות נחרוץ עם סכין צורת איקס על כל לחמניה זה מונע מהתבקעות

  6. נכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לחצי שעה או עד להזהבה !

  7. שימו לב אסור לפתוח את התנור במהלך האפיה ...בסיום נפתח ממש מעט את דלת התנור נכניס כף מעץ בין הדלת לתנור להוצאת אויר עד שהתנור מתקרר לגמרי להוציא את התבנית

  8. * למי שאין מיקסר כשר שתערבב טוב טוב עם כף עץ.

  9. * יוצא לערך 12 לחמניות

  10. *אין לפתוח את התנור עד לקירור מוחלט ! ולא לפתוח במהלך האפיה אחרת יצנחו !