לןגן

פסטרמה ביתית

מאת: צביה גנח, פורסם: 16/03/2015 | 08:26
פסטרמה ביתית

תקציר המתכון: הכנת פסטרמה בבית

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 1 ימים, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מרכיבים לפסטרמה

אופן הכנה

  1. אז ככה לרוץ לקצב לקנות נתח חזה הודו (פרפר) המשקל לא משנה , לשים אותו בתוך כלי עם שוליים רחבים ולמלרוח אותו בשום כתוש,למלא את הכלי במים עד למעלה להוסיף כף מלח גס לכסות ולהכניס למקרר לכבישה ל שמונה שעות.לאחר שמונה שעות להעביר לכלי אחר להכין מרינדה של 1/3 כוס שמן 1/3 כוס סויה1/3 כוס לימון טרי סחוט, כפית דבש או סילאן או סירופ מייפל מעט פלפל שחור גרוס.אני הוספתי גם 4 שיני שום שלמות למרינדה.ורוטב טריאקי.משרים את הנתח במרינדה לעוד שמונה שעות במקרר (עד 24 שעות כולל כל הזמן).כשאחרי 4 שעות הפכתי אותו לצד שני.בסיום הזמן מעבירים לתבנית ויוצקים עליו את המרינדה הנתח צריך לשבת במרינדה. מכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות ל35 דקות בלי לכסות בכלל.אחרי 35 דקות עוברים לחום של 200 מעלות לעשר דקות ( הרעיון שלא יתייבש)..ואז מעבירים את התנור לגריל לחמש דקות כדי לחרוך קצת את הציפוי. הפסטרמה צריכה להיות עסיסית וקצת וורודה בפנים..אפשר לאכול חם ואפשר להכניס למקרר ולפרוס כמו נקניק.. ניתן להשאיר במקרר עד 4 ימים או לקרר , לפרוס ולהקפיא.. (אצלי זה נגמר באתו יום). ב ה צ ל ח ה.