לןגן

מוס שוקולד בייליס

מאת: מרי קוגן, פורסם: 24/03/2018 | 12:08
מוס שוקולד בייליס

תקציר המתכון: מוס שוקולדי עם טעם של ליקר טעים בטירוף

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שאריות של בראוניז בערך חצי עוגה בקוטר של 24. לטחון במעבד מזון גס לא מידיי. להמיס יחד חמאה עם שוקולד בפולסים קצרים . לערבב יחד עם פירורי הבראוני ולפזר מעט מלח.

  2. בכל כוסית להניח כפית מהתערובת .

  3. לשכבת הגנאש להמיס יחד במיקרוגל עד לקבל תערובת אחידה, להניח שתי כפיות מהתערובת בכל כוסית.להכניס להקפאה ל10 דקות .

  4. לשכבת המוס , להמיס את השוקולד עם השמנת הראשונה , עד לקבלת תערובת אחידה , להוסיף את הבייליס.

  5. לערבב היטב.

  6. להקציף את השמנת להקצפה טובה , קצפת רכה ולא נוקשה .

  7. לאחד בין התערובות , לשפוך מעל שכבת הגנאש.

  8. להכניס להקפאה של שמונה שעות .

  9. מעל לשפוך שכבה דקה של גנאש להניח מעל משולש טובלרון .

  10. לקישוט הכוס -

  11. להמיס 50 גרם שוקולד לבן , לשפוך לקערה , כאשר הכוס ריקה להפוך אותה על הפיה לטבול מעט רק בהתחלה בשוקולד המומס ולהפוך להכניס למקפיא ל2 דקות .

  12. לאחר שהקישוט התייצב להתחיל למלא בשכבות .