תקציר המתכון: מוס שוקולדי עם טעם של ליקר טעים בטירוף
קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
שאריות של בראוניז בערך חצי עוגה בקוטר של 24. לטחון במעבד מזון גס לא מידיי. להמיס יחד חמאה עם שוקולד בפולסים קצרים . לערבב יחד עם פירורי הבראוני ולפזר מעט מלח.
בכל כוסית להניח כפית מהתערובת .
לשכבת הגנאש להמיס יחד במיקרוגל עד לקבל תערובת אחידה, להניח שתי כפיות מהתערובת בכל כוסית.להכניס להקפאה ל10 דקות .
לשכבת המוס , להמיס את השוקולד עם השמנת הראשונה , עד לקבלת תערובת אחידה , להוסיף את הבייליס.
לערבב היטב.
להקציף את השמנת להקצפה טובה , קצפת רכה ולא נוקשה .
לאחד בין התערובות , לשפוך מעל שכבת הגנאש.
להכניס להקפאה של שמונה שעות .
מעל לשפוך שכבה דקה של גנאש להניח מעל משולש טובלרון .
לקישוט הכוס -
להמיס 50 גרם שוקולד לבן , לשפוך לקערה , כאשר הכוס ריקה להפוך אותה על הפיה לטבול מעט רק בהתחלה בשוקולד המומס ולהפוך להכניס למקפיא ל2 דקות .
לאחר שהקישוט התייצב להתחיל למלא בשכבות .