לןגן

פאי שוקולד עשיר טבעוני של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 20/03/2018 | 22:14
פאי שוקולד עשיר טבעוני של סבתא לאה

תקציר המתכון: קינוח מושלם, טעים ברמות על, מפנק, קל להכנה.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מרכיבי בסיס הפאי

מרכיבי מלית הפאי

אופן הכנה

  1. הכנת בסיס הפאי: מערבבים בקערה את שמן הקוקוס או המחמאה הרכה עם אבקת הסוכר, תמצית וניל והמלח

  2. מוסיפים לתערובת את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד

  3. משמנים היטב תבנית פאי, משטחים את הבצק בעזרת הידיים

  4. מחוררים בעזרת מזלג היטב לאורך ולרוחב הפאי

  5. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות ואופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב קלות, מוציאים ומקררים היטב

  6. הכנת מלית הפאי (השוקולד): לתוך סיר שופכים את המים או חלב הסויה יחד עם האינסטנט פודינג שוקולד והקקאו (ממליצה לנפות את הקקאו כדי להימנע מגושים), מערבבים היטב על להבה נמוכה

  7. מוסיפים את הסוכר, תמצית וניל והמלח ומערבבים מידי פעם עד לסף רתיחה

  8. מורידים ללהבה נמוכה, מוסיפים את מעדני הסויה מערבבים עד לקבלת תערובת סמיכה

  9. מורידים מהלהבה ומוסיפים את השוקולד הקצוץ, מערבבים היטב וממתינים עד שתערובת השוקולד מתקררת מעט אבל עדיין חמימה

  10. שופכים את תערובת השוקולד שעדיין מעט חמימה על בסיס הפאי, שמים בצד ומחכים עד שתערובת השוקולד מתקררת, זה הזמן לקישוט הפאי ניתן לפזר קוקוס, ניתן לקשט עם פקאנים (ראו תמונה), אפשר בלי כלום הקיצר כל אחד מה שהוא אוהב..

  11. מעבירים למקפיא ל-3 שעות או יותר עד להתייצבות מוחלטת תערובת השוקולד, פורסים ומגישים לצד כדור גלידה טבעוני וזוללים

  12. זהו מוכן! כדאי נסו, העוגה נאפתה לכבוד יום ההולדת של חתני דני הטבעוני, אבל... כולם נהנו מהעוגה גם הלא טבעונים שבחבורה

  13. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה