לןגן

סלמון אפוי בעלי תירס

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 20/03/2018 | 08:11
סלמון אפוי בעלי תירס

תקציר המתכון: מנה מעלפת של דג מוקרם. אמא'לה טעים למות!!!

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים כרפס ופטריות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, למשך כ 5 דקות עד שכל הנוזל מתאדה. מורידים ומוסיפים את האורז המבושל לערבב במחבת . לתקן טעמים אם צריך מלח ופלפל.

  2. מחממים תנור ל 180מעלות. מתבלים את שני הצדדים של הפילה סלמון עם מלח ופלפל.

  3. לקחת 2 קליפות תירס ומניחים אותם לפניך עם הצד הארוך מולך, את הקליפות לסדר אחת חופפת לשניה לאורכה לקחת 1/4כוס מתערובת האורז ולהניח במרכז הקליפות. לוקחים חתיכה אחת של הסלמון ומניחים אותה על גבי תערובת האורז מוסיפים מעל מעט אורז ו2 פרוסות לימון.

  4. לחתוך 2 רצועות דקות מעלי התירס לאורך. רצועות אילו ישמשו לקשירת הקצוות לאחר שנעטוף את הדג כמו סוכריה.

  5. מקפלים את הצדדים מעל האורז והסלמון ולקשור עם את הקצוות באטימה הרמטית. להניח על תבנית אפייה גדולה. אופים במשך 25 דקות. ניתן גם להשתמש בנייר אפייה במקום העלי תירס אם אין בהישג יד.

  6. מערבבים את הציר ירקות ויין לבן בסיר קטן. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומצמצמים ל 2/3 כוס, בשול של כ5 דקות. להוריד החום לבינוני ולהוסיף שמנת מתוקה. מבשלים במשך 20 דקות עד שהרוטב מקבל מרקם סמיך להוסיף את החמאה הכוסברה המלח והפלפל .

  7. מגישים את הדג עם פתח ולמזוג מעל את הרוטב ולהגיש

  8. בהצלחה וחג שמח

  9. שולי