לןגן

גונדי פרסי-מרק עם קציצות עוף וחומוס של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 19/03/2018 | 22:00
גונדי פרסי-מרק עם קציצות עוף וחומוס של סבתא לאה

תקציר המתכון: מנה מושלמת מהמטבח הפרסי, קציצות עוף וחומוס טעימות, רכות, אווריריות, שלא תצליחו להפסיק לזלול, בטוחה שיש לכל אחד מכם גרסה משלו, זו הגרסה שלי...

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למרק הגונדי

לקציצות הגונדי

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות: מכניסים לתוך קערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת/עיסה אחידה, מכסים ומעבירים למקרר ל-5 שעות, רצוי אפילו לילה שלם במקרר כך קל יותר לעבוד עם תערובת הקציצות

  2. הכנת המרק: בסיר רחב שוליים שיכיל את הקציצות בקומה אחת (ממליצה על סיר סוטאז') מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, תפוחי אדמה, גזר, גרגירי החומוס ומטגנים כ-3 דקות

  3. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים לעוד דקה נוספת

  4. מוסיפים את המים וממשיכים בבישול המרק עד לרתיחה

  5. יוצרים כדורים מתערובת הקציצות בגודל הרצוי (אני אוהבת אותם בגודל של כדור כף גלידה, ממליצה ליצור כדורים שווים ודחוסים בעזרת כף גלידה) מוסיפים למרק הבישול, מורידים ללהבה בינונית (רתיחה עדינה) ומבשלים כ- 45 דקות עד שעה

  6. מגישים לצד אורז לבן והמון ירק טרי, בצל ירוק, בזיליקום, טרגון ועוד...

  7. זהו מוכן! כדאי נסו, אצלי נכדי הקטנטנים והמבוגרים לא הצליחו להפסיק לאכול

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה