לןגן

קובנה

מאת: צביה גנח, פורסם: 15/03/2015 | 23:27
קובנה

תקציר המתכון: לחם תימני

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 0 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 6 כוסות קמח 3 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר כף וחצי מלח 3 וחצי כוסות מים פושרים חצי חבילה מחמאה. ניתן להוסיף תבלין קצח אך לא חייבים. אופן ההכנה:ללוש את כל החומרים מלבד המרגרינה לבצק רך ומעט דביק לכסות בניילון נצמד עד לתפיחה מלאה. להמיס את המרגרינה בסיר של הקובנה לשמן את המכסה לקחת חופן מהבצק התפוח ולהכניס לסיר עם המרגרינה המומסת ולהניח וכך לקחת שוב חופן בצק ולהניח בסיר. כך נוצר לנו בתוך הסיר מעיין פרח עם 4 עלי כותרת ובאמצע עוד עיגול של בצק. גודל החופן כגודל האגרוף. לכסות את הסיר ולתת לזה שוב לתפוח עד שהבצק מגיע לגובה המכסה, בערך חצי שעה. להכניס לתנור שחומם על 270 מעלות לחצי שעה . לאחר חצי שעה להוריד את חום התנור ל 180 מעלות לעוד אפייה של 3/4 שעה. ניתן להשאיר על הפלטה בלילה או בתנור בחום 50 מעלות לכל הלילה. אני לא משאירה להשחמה בלילה אני אופה עד שמשחים ובכניסת שבת שמה על הפלטה. בהצלחה.