תקציר המתכון: רולדת שוקולד משגעת כשרה לפסח
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
טורפים היטב בקערה חלמונים עם 2 כפות סוכר. מוסיפים בבחישה את גרידת הלימון, השמן וקמח תפוחי האדמה.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, כשאת יתרת הסוכר מוסיפים לסירוגין. מבליעים בבחישה עדינה את הקצף בבלילת החלמונים.
מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה. יוצקים את תערובת הרולדה ומחליקים במרית. אופים בחום בינוני, 180 מעלות, כ-12 דקות, עד להזהבה עדינה.
בוזקים על מגבת מטבח קמח תפוחי אדמה או אבקת סוכר. מוציאים את העוגה החמה והופכים אותה מעל למגבת המבוזקת. מקלפים את נייר האפייה ומגלגלים לגליל יחד עם המגבת. משהים דקות אחדות ופותחים שוב.
הכנת המלית: מקציפים את הריצ' עם הפודינג לקצפת יציבה, מורחים מעל בסיס העוגה ומגלגלים חזרה לגלילה, לרולדה.
לציפוי: ממסים שוקולד וריצ' במיקרו או בסיר כפול על אדים עד לקבלת קרם שוקולד נוזלי יפה וחלק. מצפים את הרולדה בקרם השוקולד ומפזרים מעל קוקוס או סוכריות לקישוט.
פסח כשר ושמח לכולם מלילך:)