לחמניות שום / בצל
מאת: ציפורה דרור, פורסם: 10/03/2018 | 15:01
קטגוריה: לחמים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
1 קג קמח
-
1 כף מלח
-
4 כפות סוכר
-
50 גר שום גבישי ללחם שום או 50גר שבבי בצל ללחם בצל
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1/2 כוס שמן
-
מים פושרים בערך 2.5 עד 3 כוסות
-
אפשר להוסיף 100גר זיתים טחונים במעבד מזון זה משדרג
-
למריחה על לחמניות השום
-
1/2 כוס שמן זית
-
כף אורגנו
-
כף שום קטוש
-
חופן שמיר קצוץ לא חובה
אופן הכנה
-
ללוש בצק רך ונעים לשמן את הבצק ואת קערת ההתפחה להתפיח עד להכפלת הנפח ליקרוץ פיסות מהבצק לרדד ולגלגל ללחמניה לסדר בתבנית ולאפות בחום בינוני עד להשחמה
-
לציפוי לחמניות השום לערבב את כל החומרים בקערה ולמרוח על הלחמניות מהשמן זית המתובל לאפות עוד 2-3 דקות ולהגיש