לןגן

קיש פטריות

מאת: חנה גולן, פורסם: 10/03/2018 | 10:07

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. מערבבים יחד את כל חומרי הבצק ולשים לאיחודם. להכניס למקרר למשך שעה לפחות (אפשרי לילה).חשוב לא לעבד יותר מידי.

  3. חימום תנור ל 180 מעלות

  4. הכנת המלית:

  5. מחממים את השמן והחמאה במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להתרככות, מוסיפים פטריות, שום ועשבי תיבול (תימין רוזמרין וכד') ומערבבים כחמש דקות.

  6. מערבבים את השמנת עם הביצים, הגבינות ,מלח, פלפל ומוסקט.

  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעלה דק ומרפדים עם שוליים מוגבהים תבנית פאי בקוטר 28.

  8. דוקרים במזלג פה ושם.

  9. יוצקים את התערובת אל הבצק, ואופים כ 45 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

  10. ניתן לפזר גבינה מגורדת קשה מעל