לןגן

קובה סלק

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 10/03/2018 | 05:15
קובה סלק

תקציר המתכון: מתכון שווה הכנה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכין את המעטפת ללוש עד לקבלת בצק נעים ביד.

  2. לכסות עם מגבת ולהניח בצד במשך חצי שעה.

  3. להכין את תערובת הבשר עם כל המיצרכים הכתובים.

  4. (אני לא מטגנת את הבשר.

  5. לערבב היטב ולהכניס למקרר עד הכנת הקובה.

  6. בינתיים נכין את המרק.

  7. בסיר גדול לשים את השמן ולאדות את הבצל עד לשקיפות.

  8. נוסיף את הסלקים וגבעולי הסלרי ונמזוג מים לגובה חצי סיר.

  9. נתבל בשאר התבלינים

  10. ונביא לרתיחה.

  11. ננמיך את הלהבה לנמוכה.

  12. נגלגל קובות במילוי הבשר, על מנת שיהיה לנו קל לעבוד עם הבצק נניח לידנו קערת מים שנתבול את היד מכדור לכדור קובה.

  13. ניקח כדור מעיסת הסולת (בגודל פינג פונג)

  14. נגלגל ונשטיח על היד בצורת קערית , נשים במרכז כפית מתערובת הבשר נסגור את הבצק הסולת ונגלגל לכדור.

  15. חשוב מאוד שהכדור לא יהיה עבה מידי שהקובה לא תיצא קשה.

  16. נכין את כל כדורי הקובה ונשים בסיר המרק.

  17. נבשל במשך 45 דקות על להבה נמוכה.

  18. נסגור את הגז ונניח עוד 10 דקות בסיר עד להגשה.

  19. באהבה מרי שרעבי❤