לןגן

מרק עדשים - נזיד בשרי והכל אודות העדשים והנבטתן

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 08/03/2018 | 18:56
מרק עדשים - נזיד בשרי והכל אודות העדשים והנבטתן

תקציר המתכון: נזיד בשרי עשיר ונפלא עם ירקות.... כי החורף עוד כאן

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. לטיגון

2. הבשר

3. ירקות קצוצים לקוביות זעירות

4. לבישול המרק

5. לסיום

6. הכל אודות העדשים והנבטתן

אופן הכנה

  1. לקצוץ את הירקות ועשבי התיבול

  2. להזהיב בקדרה שמן, בצל וסוכר ולקרמל

  3. להוסיף את השום לטיגון מהיר מבלי לחרוך

  4. להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד לספיגת הנוזלים

  5. להוסיף לטיגון קצר גזר, תפוחי אדמה וגבעולי סלרי

  6. להוסיף מים, עדשים, רסק עגבניות, עשבי תיבול וכמון

  7. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל שעה לפחות, ללא מלח (קטניות מבשלים ללא מלח וממליחים רק בסוף. המלח מעכב את ריכוך הקטנייה)

  8. הסמכת המרק - לערבל היטב מים וקמח/קורנפלור ולוודא שאין גושים, להוסיף למרק ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב

  9. להוסיף מלח דק או לפי הטעם ולבשל עוד דקה-שתיים

  10. לעטר את המנה בפטרוזיליה קצוצה