לןגן

דג מרוקאי

מאת: , פורסם: 15/03/2015 | 17:17
דג מרוקאי

תקציר המתכון: מתכון של סבתא שלי, שעבר לאמא ועכשיו אלי:)

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הגזר עד שהוא מתרכך.

  2. במקביל מכניסים את הדג לתוך החומץ והמלח (את החומץ ניתן להחליף בלימון).

  3. לאחר שהגזר מוכן חותכים אותו לרצועות ומניחים בבסיס הסיר (את הגזר ניתן להמיר בפולים, חומוס או זיתים).

  4. שוטפים את הדגים מהחומץ וחוצים באמצע, כך נוצרים 8 נתחים. טובלים כל נתח בתוך הפפריקה עם השמן ומניחים מעל הגזר. שופכים לסיר את התערובת שנשארה.

  5. חותכים פלפל אדום לרצועות ומניחים מעל בצורת שמש. מפזרים חתיכות גסות של שום. מעל הכל מפזרים כוסברה/פטרוזיליה ומי שרוצה שמה את הפלפל חריף.

  6. מוסיפים מעט מים ומתחילים לבשל על אש נמוכה בודקים שהדג בסדר אם חסר נוזלים ניתן להוסיף בצדדים מעט מים/חומץ. יש לזכור שהדג מפריש מים. כאשר הדג מבושל דיו ניתן להוריד מהאש. בתיאבון!