לןגן

ריבת תותים - נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 07/03/2018 | 10:24
ריבת תותים - נורית ג.

תקציר המתכון: ריבת תותים טעימה ומיוחדת! אין כמו להתענג עם ריבת תוצרת בית!

קטגוריה: ריבות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מצרכים

אופן הכנה

  1. להכניס התותים החתוכים, התפוח עץ המגורר והסוכר לסיר בעל קוטר גדול (כך יהיה מוכן מהר)

  2. לתת ערבוב ולהמתין טיפה להגרת נוזל התותים.

  3. לשים הסיר על הגז על להבה גבוהה, להכניס גם את פירות היער הקפואים, אני השתמשתי הפעם עם חמוציות קפואות

  4. לערבב. להגיע לרתיחה להמשיך לערבב מידי פעם.

  5. את התרמילי ההל, הציפורן וחרצני הלימון נכניס בתוך תיון ונשים בסיר.

  6. במידה ונוצר קצף לבן לנקות את זה מהריבה. להנמיך את האש ולערבב מידי פעם

  7. למנוע בתחתית הסיר שכבה לא רצויה.

  8. לקחת צלוחית ולהכניס למקפיא, איתה נעשה את הבדיקה אם הריבה מוכנה.

  9. בינתיים בזמן שממתינים להיווצרות הריבה, כדי להכין את הצנצנות המיועדות לאחסון הריבה.

  10. ח-י-י-ב-י-ם, חייביםםם לעקר את הצנצנות והמכסים.. כדי להאריך את חיי הריבות ושלא יווצר עובש. חובה!!

  11. עיקור צנצנות, יש כמה אפשרויות, אני מרתיחה מים ומממלאה את כל הצנצנות עד שפתן.. למשך

  12. כ- 15 דקות. את כל המכסים אני שמה בקערית ומכסה הכל במים רותחים. כאמור כ- 15 דקות.

  13. לשפוך המים צנצנות להכניס הצנצנות לתנור שחומם מראש לכ-170 מעלות לעשר דקות.

  14. לכבות את התנור ולהשאיר הצנצנות שם עד למילוי הריבות.

  15. להקפיד לא להכניס ידיים לתוך הצנצנות ובמכסים ליגוע בצד החיצוני. -חשוב מאוד!!

  16. לחתוך נייר אפייה לריבועים יותר גדולים מפתח הצנצנת.. כמספר הצנצנות של הריבה.

  17. כעת נחזור לריבה. נערבב מידי פעם. הריבה והנוזל טיפה הצטמצמו.

  18. נוסיף את מיץ הלימון שסחטנו, אני מוסיפה גם את שקיקי המיץ של הלימון.

  19. נערבב היטב את הריבה. ברגע שנדמה לכם שהריבה התקשתה..

  20. הוציאו את הצלוחית שהכנסתם למקפיא ושימו על הצלוחית כף - כף וחצי מהריבה..

  21. המתינו מעט ואז העבירו אצבע לאורך הריבה.. כמו התצלום למטה.

  22. במידה והריבה חוזרת למקומה אז הריבה עדיין לא מוכנה, במידה והעברתם אצבע והריבה נשארה בשני הצדדים אז הריבה מוכנה. הוציאו את התיון עם חרצני הלימון והתבלינים

  23. וכן את הליבה של התפוח עץ ששמנו בהתחלה.. ואת מקל הקינמון.

  24. כעת הוציאו הצנצנות מהתנור ולזכור לא להכניס אצבעות לצנצנות למען יאריכון חיי הריבות.

  25. הצנצנות והמכסים צריכים להיות יבשים ללא טיפת מים!

  26. למלא צנצנת בריבה החמה..עד למעלה,

  27. לשים על הצנצנת את ריבוע נייר האפייה שהכננו מבעוד מועד.

  28. נסגור עם המכסה היטב היטב הכי חזק שנוכל!! ומיד נהפוך את הצנצנת במצב כזה שהמכסה יהיה למטה

  29. (צנצנת הפוכה לקבלת ואקום). ככה לסיים את מילוי הריבה לצנצנות.

  30. לאחר שהתקררו או למחרת, ניתן להפוך הצנצנות.

  31. כדאי לכתוב על כל צנצנת במדבקה מה מכיל והתאריך שהוכן. זה יועיל.

  32. הריבות יכולות להשאר במקום קריר בארון עד לפתיחת צנצנת ריבה.. אפילו שנה!

  33. ברגע שפתחתם צנצנת ריבה אחת.. ח-י-י-ב-י-ם להכניס את הצנצנת שפתחתם למקרר.

  34. ולזכור, מהצנצנת מוציאים ריבה רק עם סכו"ם נקי לחלוטין!!!!

  35. למרוח על חלה ולהתענג!!

  36. ב ת י א ב ו ן !!!