לןגן

סלק אדום, תפוחי אדמה וביצים - מאכל מסורתי

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 06/03/2018 | 19:04
סלק אדום, תפוחי אדמה וביצים - מאכל מסורתי

תקציר המתכון: מאכל מסורתי מהמטבח המרוקאי; בחג הפסח לא מוותרים על המנה הזו! קלה, טעימה, משביעה ומרשימה 🍽

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להרתיח את הביצים ואת התפוחי אדמה עד לריכוך.

  2. בזמן שמרתיחים את הביצים והתפו״א להכין את התיבול בקערה - לקצוץ חצי צרור פטרוזיליה, לתבל במלח, פלפל שחור ולימון לפי הטעם, להוסיף כ-5 כפות שמן זית ולערבב היטב.

  3. לסנן את הסלק האדום מנוזלים וכשהתפו״א והביצים מבושלים לקלף אותם ולחתוך לפרוסות. לסדר בצלחת יפה שורה תפו״א, מעל שורה של ביצים ומעל שורה של סלק אדום ומעל לשים מעט מתערובת התיבול. וכך להמשיך ולהוסיף עוד ״קומות״ עד לסיום המצרכים ומעל לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה.

  4. להגיש חם ובתאבון