לןגן

ניוקי בשמנת ופטריות

מאת: Moral Sade, פורסם: 06/03/2018 | 10:02
ניוקי בשמנת ופטריות

תקציר המתכון: #מעשהידיי

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול עם הרבה מים מבשלים את התפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפה עד שהם רכים (בערך 45 דקות). אם אופים אז מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים את תפוחי האדמה על המלח, אופים למשך שעה עד שהם רכים. בזמן שהם חמים, מקלפים ומועכים לפירה.

  2. יוצרים גומחה בערמת הפירה, שוברים את הביצה ומפזרים את המלח, מערבבים בעזרת מזלג עד שהביצה נעלמת בפירה. מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק רך ואחיד.

  3. מחלקים את הבצק ל 4 חלקים. מגלגלים בעדינות לגליל בקוטר2 ס"מ וחותכים לחתיכות. ממשיכים עם שאר הבצק.

  4. מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים ומבשלים את הניוקי עד שהוא צף במים. חשוב לא להכניס למים יותר מידי ניוקי באותו הזמן כדי שלא ידבקו ויורידו את טמפ' המים בבת אחת.

  5. בסיר או מחבת נפרדת מטגנים בצל במעט שמן או חמאה

  6. מוסיפים את הפטריות מטגנים מעט

  7. מוסיפים את החלב עד לרתיחה

  8. לערבב כל הזמן

  9. אחרי רתיחת החלב מוסיפים את כוס היין

  10. וממשיכים לערב 2,3 דקות

  11. מוסיפים את השמנת

  12. מלח פלפל

  13. ובסוף מגרדים אגוז מוסקט

  14. מנמיכים את האש ומערבבים עוד דקה.

  15. שופכים את הניוקי לאחר סינון לתוך הרוטב ובתאבון❤