לןגן

פטה כבד וריבת בצל -נורית ג.

מאת: נורית גיספן, פורסם: 05/03/2018 | 15:21
פטה כבד וריבת בצל -נורית  ג.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מצרכים לפטה

מצרכים לריבת בצל

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הפטה:

  2. לנקות ולשטוף את הכבדים כל אחת כמו שהיא רגילה.

  3. לטגן הכבדים משני צדדיו למשך זמן קצר,

  4. לא לייבש!! שיהיה ורדרד ועסיסי. זה חשוב!

  5. להוסיף מלח ופלפל שחור.

  6. לטעום ולשפר טעמים.

  7. להוציא מהמחבת לשים בקערה ולקרר.

  8. לקלף הבצל ולחתוך ללטבעות.

  9. במחבת שהכנו הכבד (לא לנקות המחבת)

  10. לטגן הבצל עם השמן עד לקבלת צבע צהוב יפה ומטוגן.

  11. להוסיף הבצל אל הכבד ולקרר.

  12. בינתיים הכינו תבנית אינקליש קייק מרופדת בניילון נצמד,

  13. חייב ניילון נצמד.

  14. פזרו על הניילון הנצמד פיסטוקים, צנוברים. הניחו בצד.

  15. הכניסו הכבדים והבצל למעבד מזון והפעילו,

  16. הוסיפו חתיכה חתיכה המזולה /מחמאה.

  17. הוסיפו הברנדי, זרזפו השמנת המתוקה פרווה.

  18. עיצרו, בידקו טעמים, שפרו בהתאם.

  19. הוסיפו מלח אם יש צורך. המרקם צריך להיות חלק וטיפה אורירי.

  20. לצקת לתבנית שהכנו כאשר יש פיסטוקים וצנוברים למטה.

  21. כסו ביתרת הניילון והכניסו למקרר לכמה שעות.

  22. *אם אתם לחוצים הכניסו בין היתר קצת למקפיא. והחזירו למקרר.

  23. לפני ההגשה, פתחו הניילון והפכו אל מגש הגשה יפה.

  24. אופן הכנת ריבת הבצל:

  25. לאדות את הבצל והמזולה/מחמאה עד לשקיפות, בערך כ-10 דקות.

  26. להוסיף את הסוכר, להגביר את האש לעוד 2-3 דקות,

  27. כל הזמן לערבב.

  28. להוסיף את שאר המצרכים ולבשל עד להסמכה.

  29. לוקח טיפונת זמן אבל מסמיך.

  30. להעביר לכלי ולצנן.

  31. להעביר לקערית יפה לצד הפטה כבד.

  32. להתענג מכל ביס!

  33. במידה ונשאר לשמור במקרר.

  34. ניתן למרוח על לחם (ביום רגיל) או להגיש לצד ארוחה חמה.

  35. מ-ע-ל-ף !!!

  36. בת י א ב ו ן !!