לןגן

חלה מלאה בהפתעות

מאת: אפרת בקשי, פורסם: 02/03/2018 | 00:43
חלה מלאה בהפתעות

תקציר המתכון: הקרדיט לאסנת לסטר. לחם שנהגו יהודי מרוקו להכין בפורים https://xnet.ynet.co.il /food/articles/0,14567,L-3105166,00.html

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבלים כמה שניות. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבלים עוד כמה שניות. מוסיפים את הביצים, השמן וחלק מהמים וממשיכים לערבל, תוך הוספה הדרגתית של מים נוספים, עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.

  2. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו 5-4 דקות בידיים.

  3. משמנים קלות קערה, מכניסים לתוכה את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

  4. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים אותו מעט ומחלקים לשני חלקים שווים. מחלקים כל חלק לשלושה חלקים שווים, ומרדדים כל אחד מהם למלבן באורך של כ-30 ס"מ.

  5. מטפטפים על כל מלבן מהשמן, ומפזרים פירורי לחם, קינמון, אגוזים קצוצים וצימוקים.

  6. מגלגלים כל מלבן לרולדה מהודקת היטב, וקולעים מכל 3 רולדות חלה.

  7. מברישים את החלות בביצים הטרופות ומפזרים עליהן שומשום. מתפיחים כ-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  8. אופים 35 דקות, עד שהחלות מזהיבות.

  9. הערה

  10. כדי לפשט את ההכנה, אפשר לוותר על יצירת הרולדות, ובמקום זאת להוסיף את כל מרכיבי המילוי לבצק לפני עיצובו, וללוש אותו מעט כי שיתפזרו בו באופן אחיד.