לןגן

קיש ברוקולי

מאת: Revital Pascal, פורסם: 23/05/2015 | 13:15
קיש ברוקולי

תקציר המתכון: קיש ברוקולי חלבי, מדהים וקל הכנה. מתכון ל4 קישים.

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים למלית

מרכיבים לרוטב רויאל

אופן הכנה

  1. בצק: מערבבים את היבשים עם החמאה עד לקבלת תערובת פירורית, לאחר מכן מוסיפים את המים והחלב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד מכניסים למנוחה במקרר למינימום חצי שעה. מרדדים ומניחים בתבנית פאי או תבנית מתאימה אחרת.

  2. מלית הקיש: מטגנים בצל (עיגולים או קצוץ), מבשלים את הברוקולי חצי בישול (בערך 5-7 דקות). לאחר הבישול מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים שייכנסו בצורה יפה לתבנית. מכניסים את הבצל ואחריו את הברוקולי לתבנית.

  3. מערבבים יחד 500 גר' שמנת מתוקה, 5 ביצים, 30 גרם קמח, מלח, פלפל והרבה אגוז מוסקט ושופכים מעל הברוקולי. (חשוב לערבב אחרי ששופכים כדי שהרוטב יגיע עד למטה). אופים בחום בינוני 180 מעלות עד להזהבה יפה, ובתיאבון