לןגן

פטיפור שוקולד בשכבות

מאת: לילך טייב, פורסם: 27/02/2018 | 07:59
פטיפור שוקולד בשכבות

תקציר המתכון: פטיפור שוקולד מהמם ובקלות ממש כמו של השוויצרים

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למטבעות הלבנות

למטבעות השחורות

לגנאש

לקישוט

אופן הכנה

  1. מכינים תחילה את הגנאש: ממיסים את השוקולד עד שהוא חלק ונוזלי, לאחר מכן מוסיפים את הריצ' ומערבבים היטב, אם יש צורך ממסים עוד קצת. שמים בתוך שקית זילוף עם צנטר בצורת כוכב גדול.

  2. הכנת מטבעות שוקולד חומות: יש להמיס את 300 גרם השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול על אדים עד לקבלת שוקולד נוזלי. יוצקים את השוקולד הנוזלי לתוך תבניות סיליקון בצורת עיגולים/מטבעות (מצורפת תמונה של התבנית למטה). מישרים בעזרת ספטולה ומורידים שאריות שוקולד מהתבנית. מכניסים למקפיא ל- 15 דק'. מוציאים ומחלצים בקלות מהתבנית.

  3. ההרכבה: מניחים מטבע שוקולד לבן, מזליפים מעליו מעט מהגנאש, מדביקים לו מטבע שוקולד חום, ושוב מזליפים מעט מהגנאש ומדביקים מעל מטבע שוקולד לבן נוסף, ולבסוף מזליפים כוכב יפה מהגנאש ומוסיפים סוכרית פנינה לקישוט ועוגיית מקרון קטנה או נשיקות קטנטנות. (מתכון לנשיקות ראו בספר המתכונים שלי בקטגוריית עוגיות).

  4. והרי לכם פטיפור שוקולד מהמם ובקלות ממש כמו של השוויצרים. בהצלחה ופורים שמח מלילך:)

  5. *לגיוון ניתן לשנות ולעשות מטבעות שוקולד חום חיצוני ואת מטבע השוקולד הלבן באמצע.