תקציר המתכון: אלו התכשיטים שלי איתם אני עורכת שולחנות וברים ססגוניים באירועים משפחתיים ואפילו באירועים גדולים, ועכשיו הם הכי מתאימים למשלוחי המנות לפורים. בואו ותפתיעו קצת את יקירכם..
קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
לפטיפור: משתמשים בתבנית סיליקון בצורת משולשים (ראו תמונה של התבנית המצורפת למטה).
ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, מערבבים שיהיה נוזלי וחלק. מזליפים כמות אחידה מהשוקולד הלבן לתוך התבניות המשולשים, כמות השוקולד שיש להזליף הוא כ-1/3 מגודל המשולש. מכניסים למקפיא לכ-5 דקות שיתקשה.
ממסים שוקולד מריר עם ריצ' ומזליפים שכבה שנייה מעל משולש השוקולד לבן, ממלאים עד כ-3/4 מעומק התבנית.
לגנאש: ממיסים את השוקולד עד שהוא חלק ונוזלי, לאחר מכן מוסיפים את הריצ' ומערבבים היטב, אם יש צורך ממסים עוד קצת.
הכנת הפלורנטינות: ממסים יחד במיקרוגל את הסוכר, הריצ', הגלוקוזה והמרגרינה.
בקערה נפרדת שמים קמח, שומשום וקקאו, מערבבים היטב, מוסיפים לתערובת של הסוכר והגלוקוזה ומערבבים יחד היטב.
מחכים שיתקשה למשך שעה, עד שהתערובת הופכת להיות בצקית. לוקחים כדור בגודל 10 אגורות ומשטיחים בתוך תבנית סיליקון בצורת מטבעות עגולות או ריבועים שטוחים (ראו תמונה מצורפת מטה). אופים במשך כ-10 דקות.
ההרכבה: ממחברים 2 משולשים עם הגנאש, מניחים על מגש את בסיסי הפלורנטין ומזליפים מעליהן כוכב גנאש ומניחים 2 משולשים מודבקים אחד בשני מעל בסיסי הפלורנטינות. מעל המשולשים מזליפים כוכב גנאש נוסף ומקשטים באבני זהב או נחושת.
בהצלחה ופורים שמח מלילך:)