לןגן

פאי פקאן

מאת: Noy Segal, פורסם: 22/05/2015 | 19:28
פאי פקאן

תקציר המתכון: פאי מדהים וקל להכנה ומהשאריות יוצאות עוגות מעלפות

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקישוט

רכיבים לבסיס

רכיבים למלית

אופן הכנה

  1. לבצק מערבבים את כל החומרים

  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ולמקרר לשעה

  3. מרדדים לעיגול גדול מהתבנית וחותכים את השאריות

  4. מנקבים קלות את הבסיס במזלג ואופים ל-15 דקות ב-180 מעלות

  5. למילוי מרתיחים סוכר ומים עד צבע קרמל

  6. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת עיסה חלקה

  7. מכבים את האש ומצננים קלות

  8. מוסיפים ביצים ולימון

  9. שופכים את המילוי על הבסיס ומסדרים את האגוזים

  10. מחזירים לאפיה לחצי שעה עד להתייצבות

  11. משאריות הבצק אפשר לעשות עוגיות. למשל עם קינמון.

  12. בתאבון!!💜