לןגן

סלרי וקציצות

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 19/02/2018 | 04:39
סלרי וקציצות

תקציר המתכון: מנת נוסטליה טעימה בטירוף

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. גיבעולים של סלרי מנוקים וחתוכים כמה שיותר..אפשר להיעזר בקולפן

  2. להרתיח עם מים ולהוסיף 2 כפות קמח לערבב ולבשל כ40 דקות...

  3. קציצות

  4. 1/2 קילו בשר בקר טחון

  5. 1/2 קילו חזה עוף טחון

  6. כוס פירוזליה קצוצה

  7. 1 גזר מגורד

  8. 1 בצל מטוגן חתוך

  9. 2 ביצים

  10. 1 כפית מלח

  11. 1 כפית תבלין לקציצות ראס דלחנות

  12. 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

  13. 1/4 כפית פלל שחור

  14. 2 כפות שמן

  15. 3 כפות קמח מצה או לחם סחוט..

  16. לערבב הייטב את העיסה ולתת מנוחה כ15 דקות..

  17. במסננת לישטוף את הסלרי המבושל ...לטגן 4 שיני שום כתושים עם 4 כפות שמן להוסיף את הגיבעולים להוסיף 2 כוסות מים שרותח לתבל...1 כף כרכום

  18. 1/2 כפית מלח 1 כף מרק עוף 1/4 כפית פלפל שחור גרוס .ליצור קציצות מעל בעזרת ידיים משומנות להנמיך להבה ולהוסיף 1/2 כוס מיץ מלימון טרי ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים מידי פעם לנענע את הסיר לא לערבב ...בהצלחה אורה.....