תקציר המתכון: "אוזני המן" לפורים, מושלמות, מעולות, טעימות, פריכות, הבצק פריך משובח עם חגיגת טעמים שאתם אוהבים
קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בקערה המיקסר עם וו גיטרה שופכים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים בעזרת כף
מוסיפים את החמאה או הנטורינה או המחמאה, סוכר, ביצים, תמצית וניל וגרדת לימון או תפוז
מפעילים את המיקסר ולשים עד שהבצק מתאחד, בערך לישה של 4-5 דקות
מוציאים את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה, שעה וחצי, הקפידו חשוב ליצירת אוזני המן מושלמות)
לבינתיים מכינים את המילויים (אופן ההכנה בהמשך).
הכנת אוזני המן...
לאחר שעה, שעה וחצי מוציאים מהמקרר את הבצק, מפרידים מהניילון הנצמד ומניחים על משטח עבודה מקומח (אין צורך ללוש שוב את הבצק)
הכנת "אוזן ההמן"...
כאמור מקמחים את משטח העבודה, מניחים את הבצק, ומחלקים ל-4 חלקים
מרדדים כל עלה לעובי של 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס, את שארית הבצק שנותר מניילנים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עדי שאחר כך נוכל להמשיך לעבוד איתו
בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית שבחרתם (הוראות הכנה של המילויים בהמשך), מקפלים לצורת משולש (צורת "אוזן המן", לקחת את השוליים מצד אחד של העיגול ולחבר לשוליים מצד שני, רק חצי ולאחר את החלק שנותר פתוח, לחבר חצי מהבצק עם צד ימין וחצי עם צד שמאל), מרטיבים במים קלות את האצבעות וצובטים היטב עם קצה האצבעות את חיבורי הבצק, כדי להימנע ש"אוזן ההמן" לא תיפתח בזמן האפייה
מניחים במרווחים (2 ס"מ) על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 12-15 דקות עד להזהבה קלה קלה
מצננים ומאבקים באבקת סוכר בנדיבות
טיפים להצלחת "אוזני המן": הקפידו לעבד את הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, אין להמשיך לעבד אותו מעבר לכך
הקפידו על קירור הבצק
הקפידו להדליק/לחמם את תנור האפייה לפני הכנסתם לאפייה
הימנעו מאפיית יתר כדי שהבצק לא יהיה קשה ויבש, הבצק צריך להזהיב בתחתית ובקצוות בלבד
הקפידו להשאיר חור קטן ממנו מציצה המלית, גם יפה וגם מאפשר לאדים בזמן האפייה להשתחרר ותורם ל"אוזן המן" להתייצב
זהו מוכן! חפרתי לכם המון המון, כדאי נסו אחלה "אוזן המן" הבצק פריך ולא קשה וטעיםםםם
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה