לןגן

ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק)

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 10/02/2018 | 23:48
ברקוקש (קוסקוס חלבי מתוק)

תקציר המתכון: למביני עניין

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שטוחה

  2. נתחיל בכוס סולת נשפוך לקערה עם מעט מים ונערבב טוב בתנועות סיבוביות נוסיף עוד מעט מים ונמשיך לערבב

  3.  בתנועות סיבוביות עד שנתחיל לקבל גרגרים גדולים שנוצרו בתהליך הידני .

  4. כך נמשיך במשך 3-4 פעמים סבבים עם הסולת.

  5. נוסיף לאחר מכן לסולת את הקמח בפעמיים

  6. זאת אומרת חצי כוס כל פעם.

  7. מטרת  הקמח הוא לסגור את כדורי הסולת ולהפרידם.

  8. כך נמשיך עד שנסיים את הסולת והקמח.

  9. ניקח את גרגירי הברקוקש ונשים אותה במסננת של סיר האידוי ששמנו בו מים

  10. במשך 20 דקות.

  11. לאחר מכן נעביר את הברקוקש למגש גדול ונפריד בעזרת הידיים את הגרגרים.

  12. בסיר ובתוכו 4 כוסות מים נרתיח בגז, כשהמים מבעבעים נכניס את הברקוקש למים הרותחים במשך עוד 15-20 דקות המים הצתמצמו .

  13. בסיר אחר אני נוהגת להרתיח את החלב ולהוסיף את הברקוקש המבושל שלנו עם המלח והסוכר עוד בערך 15 דקות.

  14. שהחלב מצתמצם על אש קטנה יוצרת גומה ומוסיפה את החמאה.

  15. החמאה נמסה בברקוקש והיא מפזרת טעם נדיר.

  16. מגישה חם כמובן ומחכה כל פעם בשנה לטעם הנפלא הזה.

  17. בהצלחה ובאהבה מרי שרעבי💋❤