לןגן

לזניה - גבינות

מאת: Inbal Sabag, פורסם: 22/05/2015 | 10:24
לזניה - גבינות

תקציר המתכון: לזניית גבינות מעולה וקלת הכנה

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנה הכנת רוטב העגבניות : לערבב את רסק העגבניות עם המים, להוסיף את השום, המלח, הפלפל השחור, פפריקה והאורגנו. הכנת תערובת הגבינה : לערבב את גבינת הקוטג' עם הביצים ובערך 2/3 מהגבינה המגורדת ( היתר כדי לפזר על הלזניה ) , פפריקה , פלפל שחור. הרכבת הלזניה : לשים בתבנית מעט מהרוטב שיכסה את התבנית חשוב מאוד כדי שעלי הלזנייה יתבשלו היטב. לשים מעל חצי מכמות עלי הלזניה (לסדר בכל התבנית כמו פאזל גם אם צריך לשבור קצת עלי לזניה) מעליה למרוח חצי מתערובת הגבינה ומעל זה למרוח חצי מכמות רוטב העגבניות ושוב לשטח עי לזניה, תערובת הגבינה שנותרה, רסק עגבניות שנותר ולפזר למעלה את שארית הגבינה הצהובה ( כמו פיצה ). לשים מעל הכל נייר אפייה ומעל לכסות בנייר כסף (אני שמה נייר אפיה כדי שהגבינה הצהובה לא תידבק לנייר כסף ויראה נורא) לאפות עם נייר הכסף כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות אחרי חצי שעה להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד כ- 15 דקות