לןגן

סינייה - מאפה בשר טחון מזרח תיכוני בציפוי טחינה מבעבעת וצנוברים קלויים

מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 09/02/2018 | 01:47
סינייה - מאפה בשר טחון מזרח תיכוני בציפוי טחינה מבעבעת וצנוברים קלויים

תקציר המתכון: מאכל הדגל של המטבח הערבי. נפלא.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

1. טיפ

2. תערובת הבשר (לסנייה בטחינה ולקציצות ברוטב אדום) - ללוש 5 דקות ולקרר שעתיים לפחות

3. שכבות לסנייה - לבחירה

4. הטחינה לסנייה (לחצי קילו בשר) - לטרוף במקצף יד

5. לעיטור הסנייה

6. רוטב לקדירת קציצות ברוטב עגבניות (לחצי קילו בשר)

אופן הכנה

  1. הכנות יום מראש - אני מכינה, מאחסנת במקרר בכלים נפרדים ולמחרת היום מרכיבה ואופה את הסנייה ומכינה את הקציצות

  2. א. קציצות הסינייה בטחינה - 4-5 מנות (מחצי כמות תערובת הבשר)

  3. ....................................................................................

  4. מגלגלים היטב קציצות גדולות עגולות, מניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה ומרססים בשמן זית

  5. אופים בתנור, שחומם ל-200 מעלות, משך 20 דקות, עד הזהבה

  6. בכלי חרס גדול אובאלי מסדרים בתחתית עגבניות פרוסות (לבחירה)

  7. מניחים את הקציצות כשיכבה שנייה

  8. מפזרים בין הקציצות גרגרי חומוס (לבחירה)

  9. יוצקים על הקציצות את הטחינה ואופים 15 דקות להקרמה והזהבה

  10. עיטור הסנייה - צנוברים שטוגנו במחבת טפלון + פטרוזיליה קצוצה

  11. ב. קציצות ברוטב עגבניות - 4-5 מנות (מחצי כמות של תערובת הבשר)

  12. .........................................................................................

  13. לבשל את הרוטב האדום עד שמבעבע ולהנמיך את האש

  14. להוסיף את הקציצות לרוטב, להביא לרתיחה עדינה ולהנמיך את האש

  15. לכסות, לבשל עוד חצי שעה לפחות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי לכסות את הקציצות ברוטב

  16. ההגשה - עם אורז לבן ובעיטור כוסברה קצוצה