לןגן

עלי סיגר ממולאים בפרגיות/חזה עוף, פטריות,ופירות יבשים

מאת: Sari Noy, פורסם: 08/02/2018 | 09:15
עלי סיגר ממולאים בפרגיות/חזה עוף, פטריות,ופירות יבשים

תקציר המתכון: מנה טעימה ויפה לעין מתאימה לאירוח כמנה ראשונה .

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למריחה מעל

לפיזור מעל

אופן הכנה

  1. במחבת גדולה מטגנים את הבצל כ-2 דקות, מוסיפים את הפטריות החתוכות ומערבבים,

  2. מטגנים דקה ומוסיפים את הפירות היבשים והצנוברים, מערבבים, מוסיפים סילאן וקינמון.

  3. מטגנים תוך ערבוב על אש בינונית עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומעבירים את המלית

  4. לצלחת עמוקה ושמים בצד.

  5. להוסיף מעט שמן במחבת, ולטגן את הפרגיות/החזה עוף , להוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  6. וכפית פפריקה מתוקה, לאחר שמוכן מחזירים את המלית למחבת ומערבבים טוב, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומטגנים עוד דקה, מורידים מהאש ומקררים.

  7. מניחים כ-2 כפות בכל עלה סיגר בקדמת העלה ומגלגלים (כמו שמגלגלים בלינצ'ס, קיפול אחד מלפנים ואז משני צידי העלה קיפול פנימה ואז גלגול עד הסוף). כך עם כל העלים, לסדר בתבנית גדולה אחד ליד השני. (ראו צילום)

  8. לערבב חלמון+מעט שמן בקערית קטנה ולמרוח על כל עלה, לפזר מעל שומשום שחור (אפשר גם שומשום רגיל או קצח).

  9. להכניס לתנור חם 180 מעלות ולאפות עד שמזהיב מעל.

  10. בתאבון (: