תבשיל גרגירי חומוס בהשראת הדג המרוקאי
מאת: ציפי פיחוביץ Tsipi Pichovich, פורסם: 01/02/2018 | 05:54
תקציר המתכון:
פיקנטי, נפלא-נפלא ויכול לשמש כתוספת ירק או כמנה עיקרית בארוחה צמחונית
קטגוריה: צמחוניים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
1. לטיגון
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 ראש שום מפורק, קלוף ופרוס גס
-
1 פלפל ירוק חריף
2. גרגירי החומוס והגמבות
-
4 כוסות חומוס מבושל קפוא
-
2 גמבות חתוכות לרצועות
3. לרוטב
-
תבלינים - 1 כפית כורכום + 1 כף גדושה פפריקה מרוקאית / מתוקה + קורט פפריקה חריפה / פלפל שאטה גרוס + 1/2 כפית כמון + 1 כפית סוכר חום
-
1 רסק עגבניות קטן
-
1 כף גדושה מחית לימון כבוש
-
4 כוסות מים, או עד לכיסוי התבשיל
-
1 כפית מלח דק, אם יש צורך
4. הכוסברה (חצי לבישול וחצי בגמר הבישול)
אופן הכנה
-
לערבב בקערה את כל חומרי הרוטב
-
לטגן בזריזות שום בשמן ולהיזהר מחריכה
-
להוסיף את גרגירי החומוס, הרוטב, הפלפל החריף, הגמבות ומחצית מהכוסברה ולהביא לרתיחה
-
לכסות, לבשל 45 דקות על אש נמוכה ולהוסיף מים מדי פעם כדי שיישאר בסוף מעט רוטב
-
לתקן טעמים
-
לכבות את האש ולהוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה
-
ההגשה - על בורגול/ג'ריש, קוסקוס מהיר הכנה, קינואה, אורז וכדומה