לןגן

פיצוחים מקורמלים

מאת: אורית לוי, פורסם: 31/01/2018 | 23:16
פיצוחים מקורמלים

תקציר המתכון: קלי קלות להכנה, מתכון של סוניה סאני בן הרוש האלופה, מהמם להגשה וטעים בטירוף

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר קטן להרתיח את השמנת ולהניח את החמאה בתוכה עד המסה.

  2. בסיר להמיס את הסוכר ללא נוזלים אחרים. חשוב: לא לערבב עם כף אחרת יהיו גושים. ברגע שמתחיל להתקרמל, לבעבע ולהשחים מיד לשפוך פנימה בעדינות ולסירוגין את השמנת והחמאה תוך ערבוב. הסוכר שנותר יימס עם החום של השמנת. לא לתת לסוכר לבעבע הרבה אחרת יהפוך לטעם מר.

  3. להסיר מהאש.

  4. לשפוך לסיר את כל הפיצוחים ולערבב היטב.

  5. למלא את תחתיות הבצק הקטנות, להכניס למקרר ולהוציא חצי שעה לפני ההגשה.

  6. אם הסוכר יצא מר להוסיף כוס סוכר חד פעמית לשתייה חמה מומסת עם רבע כוס מים רותחים.

  7. בתיאבון ♥