 
				מאפינס קישואים או זוקיני שילדים אוהבים ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה
			 
		
		
			מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/01/2018 | 18:58
		
			
					
				תקציר המתכון: 
				טעימים, נחטפים, פשוט ומהיר  להכנה, כל אחד יכול. 
			
		 
		
			קטגוריה: פשטידות,
			מספר מנות: 0,
			זמן הכנה: 0 דקות,
			כשרות: כשר פרווה,
			דרגת קושי: קל מאוד
		
		 
		מרכיבים
			
					- 
						נדרש  ...
					
- 
						תבנית  מאפינס שקעים מסיליקון משומנת קלות או תבניות קטנות מנג'טים מסיליקון משומנות מעט.
					
- 
						למאפינס  ...
					
- 
						2  קישואים גדולים, או 2 זוקיני שטופים היטב (לא צריך לקלף), מגוררים גס וסחוטים היטב היטב.
					
- 
						2  גבעולי בצל ירוק קצוצים דק.
					
- 
						1  בצל גדול קצוץ דק.
					
- 
						4-5  כפות שמן.
					
- 
						2  ביצים L.
					
- 
						1  כוס קמח תופח מנופה (140 גרם).
					
- 
						או  אפשר להחליף את הקמח התופח ב-1 כוס קמח לבן רגיל מנופה + 1 כפית אבקת  אפייה (5 גרם).
					
- 
						או  אפשר לשים 1 כוס קמח כוסמין לבן מנופה + 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם). 
					
- 
						1  כף פטרוזיליה קצוץ דק. 
					
- 
						1  כף נענע קצוצה דק.
					
- 
						1  כף שמיר קצוץ דק (אופציה אפשר לוותר).
					
- 
						1  כף אבקת מרק עוף (פרווה) ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכפית מלח).
					
- 
						חצי  כפית פלפל שחור.
					
- 
						חצי  כפית מלח.
					
- 
						תוספות  ...
					
- 
						1  קישוא גדול או 1 זוקיני גדול חתוך לקוביות קטנות קטנות (אין צורך לקלף את הקליפה).
					
 
		אופן הכנה
		
				- 
					הכנת המאפינס ... 
- 
					לחמם תנור אפייה ל-180 מעלות 
- 
					לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה  
- 
					לערבב בקערה גדולה את כל המרכיבים יחד עם הבצל המטוגן 
- 
					כאמור, לשמן תבניות מאפינס קטנות, למלא בתערובת כמעט עד הסוף כ-3/4 גובה, מעל לפזר על כל מאפינס את קוביות הקישוא או הזוקיני, ממליצה לדחוף מעט בעזרת האצבע 
- 
					מכניסים למרכז התנור ואופים 25-30 עד להזהבה או עד שהמאפינס מזהיבים מלמעלה ויציבים כמעט לגמרי 
- 
					מקררים היטב היטב ומחלצים 
- 
					מגישים לצד סלט ירקות ונהנים 
- 
					זהו מוכן! כדאי נסו, ילדים ומבוגרים זוללים אותם, כלום עבודה, ערבוב ולתנור 
- 
					טיפ... 
- 
					ניתן לפזר פתיתי גבינה צהובה על המאפינס לפי הכנסתם לאפייה (עמק קשקבל כל אחד מה שהוא אוהב) 
- 
					בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה