מאפינס קישואים או זוקיני שילדים אוהבים ללקק ת'אצבעות של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/01/2018 | 18:58
תקציר המתכון:
טעימים, נחטפים, פשוט ומהיר להכנה, כל אחד יכול.
קטגוריה: פשטידות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
נדרש ...
-
תבנית מאפינס שקעים מסיליקון משומנת קלות או תבניות קטנות מנג'טים מסיליקון משומנות מעט.
-
למאפינס ...
-
2 קישואים גדולים, או 2 זוקיני שטופים היטב (לא צריך לקלף), מגוררים גס וסחוטים היטב היטב.
-
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק.
-
1 בצל גדול קצוץ דק.
-
4-5 כפות שמן.
-
2 ביצים L.
-
1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם).
-
או אפשר להחליף את הקמח התופח ב-1 כוס קמח לבן רגיל מנופה + 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם).
-
או אפשר לשים 1 כוס קמח כוסמין לבן מנופה + 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם).
-
1 כף פטרוזיליה קצוץ דק.
-
1 כף נענע קצוצה דק.
-
1 כף שמיר קצוץ דק (אופציה אפשר לוותר).
-
1 כף אבקת מרק עוף (פרווה) ללא מונוסודיום גלוטמט (אפשר להחליף בכפית מלח).
-
חצי כפית פלפל שחור.
-
חצי כפית מלח.
-
תוספות ...
-
1 קישוא גדול או 1 זוקיני גדול חתוך לקוביות קטנות קטנות (אין צורך לקלף את הקליפה).
אופן הכנה
-
הכנת המאפינס ...
-
לחמם תנור אפייה ל-180 מעלות
-
לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה
-
לערבב בקערה גדולה את כל המרכיבים יחד עם הבצל המטוגן
-
כאמור, לשמן תבניות מאפינס קטנות, למלא בתערובת כמעט עד הסוף כ-3/4 גובה, מעל לפזר על כל מאפינס את קוביות הקישוא או הזוקיני, ממליצה לדחוף מעט בעזרת האצבע
-
מכניסים למרכז התנור ואופים 25-30 עד להזהבה או עד שהמאפינס מזהיבים מלמעלה ויציבים כמעט לגמרי
-
מקררים היטב היטב ומחלצים
-
מגישים לצד סלט ירקות ונהנים
-
זהו מוכן! כדאי נסו, ילדים ומבוגרים זוללים אותם, כלום עבודה, ערבוב ולתנור
-
טיפ...
-
ניתן לפזר פתיתי גבינה צהובה על המאפינס לפי הכנסתם לאפייה (עמק קשקבל כל אחד מה שהוא אוהב)
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה