לןגן

בייגלה עבאדי ביתי ממכר של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/01/2018 | 19:59
בייגלה עבאדי ביתי ממכר של סבתא לאה

תקציר המתכון: טעימות, ממכרות, מנצחות, כובשות, פשוטות להכנה, למה לקנות, כלום עבודה, לישה, עיגולים ולתנור

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו

  2. בקערה גדולה מערבבים בעזרת כף את הקמח, המלח, השומשום לתערובת אחידה

  3. מוסיפים לתוך הקערה את הנוזלים הבירה או מי הסודה, השמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה (אפשר במיקסר, אני לשה בעזרת הידיים כמה דקות את הבצק), שמים בצד לנוח 15 דקות

  4. לאחר 15 דקות מנוחה, יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים לגליל וסוגרים לטבעת בלחיצה בחיבור (אופציה אפשר רק לעשות מקלות)

  5. מניחים את הבייגלה טבעות או מקלות העבאדי בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ורק אם רוצים מורחים בביצה טרופה מדוללת ב-2 כפות מים, מפזרים שומשום/קצח ואופים 30-35 דקות עד להזהבה יפה

  6. ורק אם רוצים עוגיות קשות ולמי שאוהב אותם קשות, ממליצה לאחר 30-35 דקות אפייה, להוריד את טמפרטורת התנור ל-100 מעלות טורבו ולאפות עוד 10 דקות נוספות עד שהעוגיות מתקשות (אצלנו בבית משפחת מאיר אוהבים את העוגיות עבאדי קשות), מכבים את התנור, משאירים את העוגיות עוד 10 דקות נוספות, מוציאים מהתנור מקררים היטב, מכניסים לקופסה אטומה

  7. זהו מוכן! כלום עבודה, למה לקנות כל כך פשוט להכין אותם בבית, נסו כדאי, כל אחד יכול יכול

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה